ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Όποιος δεν έχει ζήσει την αγωνία και την προσμονή για ένα συμβάν στο οποίο συμμετέχει ενεργά, δεν θα καταλάβει ποτέ τον αγώνα που χρειάζεται για να πετύχει κάτι φαινομενικά απλό, όπως για παράδειγμα, ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου.


Που, για να είμαστε ειλικρινείς, για το χωριό είναι το γεγονός όλης της χρονιάς. 


Είναι τότε που έρχονται οι δικοί τους άνθρωποι και ξαναγίνονται όλοι μέλη της ίδιας κοινότητας, έστω για λίγες μέρες. 

Πολύς κόπος και μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους μαζί. 


Δεν υπάρχουν ούτε εικόνες, ούτε λόγια για να περιγράψουν την προετοιμασία που χρειάστηκε για κείνες τις έξι ώρες περίπου που κράτησε ο χορός. 
 
Πόσες ώρες από τον προσωπικό χρόνο του καθενός δαπανήθηκαν, πόσα προβλήματα έπρεπε να ξεπεραστούν, πόσες λύσεις να δοθούν για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. 


Δεν χαϊδεύω τα αυτιά κανενός (δεν είμαι πολιτευτής για να αποσκοπώ στην εύνοια οποιουδήποτε, ούτε έχω μαγαζί για να μαζέψω πελάτες) αλλά, έχω την εντύπωση πως ο Σύλλογος της Καλλονής (Κελλιών) αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του και έστησε τον πιό επιτυχημένο χορό των τελευταίων ετών.



Θάθελα να πιστέψω πως όλο αυτό είχε τόσο μεγάλη επιτυχία γιατί αυτές τις ώρες που δούλεψαν όλοι μαζί, δεν υπήρξε ανάμεσά τους κανένα κόμμα, καμμιά παράταξη, κανένας πολιτικός αρχηγός, παρά μόνον το συμφέρον της Κοινότητας. 



 Ρομαντική άποψη, αλλά, μ' αρέσει να πιστεύω πως πίσω από κάτι συλλογικό κρύβεται μόνον η αγάπη και το ενδιαφέρον για την Καλλονή, κι' έτσι θάπρεπε νάναι πάντα και για όλα.



Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που έστησαν όλο αυτό το γλέντι, και μια ευχή, να κρατήσει όλο αυτό το δέσιμο για πολύ, ειδικά στα δύσκολα χρόνια που περνάμε.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !