Ο "ΚΑΚΟΣ" του Tinos on the run



Με αφορμή ορισμένα πρόσφατα σχόλια σχετικά με το tinos on the run νιώθω την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα προς εκείνους που δεν παρακολουθούν τακτικά το blog (κανείς δεν οφείλει εξάλλου) και απλώς είδαν ή άκουσαν από τρίτους για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό ή είδηση. 
Με όλο τον σεβασμό για την γνώμη και την άποψή τους λοιπόν, και χωρίς να προσπαθώ να αλλοιώσω την γνώμη κανενός, γράφω τα παρακάτω. 


Τί ΔΕΝ είναι το tinosontherun: 
ΔΕΝ είναι ειδησεογραφικό blog
Που σημαίνει ότι, δεν γράφει ειδήσεις είτε καλές είτε κακές. 
Επειδή όμως, θέλει να ακούγονται ΌΛΕΣ οι φωνές, έχει στην δεξιά του στήλη ΟΛΑ τα Τηνιακά μέσα ενημέρωσης, για να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορούνται τα θέματα του νησιού. 
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ο χώρος για την φωνή των χωριών της Τήνου. Επίσης, σε ειδική θέση υπάρχουν ΌΛΕΣ οι ημερήσιες εφημερίδες, πάλι για τον ίδιο λόγο. 
Εφ’ όσον το tinosontherun δεν γράφει ειδήσεις, όταν κάποτε έχει ασχοληθεί με ένα θέμα ή πρόβλημα και υπάρξει κάποια εξέλιξη, ενημερώνει την παλαιά ανάρτηση με ημερομηνία και στοιχεία παραπομπής.


Τί ΕΙΝΑΙ το tinosontherun: είναι ένας χώρος γνώμης. Αυτό σημαίνει ότι, με τα μάτια που βλέπει τον τόπο και τους ανθρώπους του, με τα ίδια μάτια ανησυχεί όταν νιώσει πως κάτι πάει να στραβώσει με τρόπο ανεπανόρθωτο


Τι ΔΕΝ έχει το tinosontherun: δεν έχει καμμία κομματική ταμπέλα
Που σημαίνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για τα καλώς καμωμένα από οποιονδήποτε, είτε είναι από την μεριά των διοικούντων είτε από οποιαδήποτε άλλη μεριά. 
Άρα, δεν αισθάνεται την υποχρέωση να απορρίψει κάτι καλώς καμωμένο απλώς και μόνον επειδή έγινε από κάποιον της «άλλης πλευράς...» 


Τι ΠΙΣΤΕΥΕΙ το tinosontherun: Πιστεύει στην μοναδικότητα του νησιού και στις μεγάλες δυνατότητες των ανθρώπων του για να ξεχωρίσει σε όλους τους τομείς και να μην αφεθεί να ομογενοποιηθεί από την κιμαδομηχανή που λέγεται «τουριστικό προϊόν», κάτι που σαν όρο (μαζί με το «πολιτιστικό προϊόν»), θεωρεί εντελώς προσβλητικό για όλους μας. Και τα δύο αντικείμενα είναι θέματα πρώτα της ψυχής και μετά της τσέπης. 


Τί ΚΑΝΕΙ το tinosontherun: προσπαθεί κυρίως να διασώσει ό,τι μπορεί από την ιστορία του τόπου που χάνεται, αφηγήσεις, συνήθειες, ιστορίες, έντυπα, έθιμα, εικόνες, διαδρομές, τοπία που τα παίρνει ο καιρός, και κυρίως, ανθρώπους των οποίων τις μαρτυρίες και τις μνήμες θεωρεί το πολυτιμότερο στοιχείο απ΄όλα. 
Στα ενδιάμεσα λέει την γνώμη του για όσα θέματα πιστεύει πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και όχι πρόχειρα ή με προσωρινές λύσεις. 


Τι ΘΕΛΕΙ το tinosontherun: επιδιώκει τον διάλογο και απεχθάνεται τις ύβρεις, γιατί πιστεύει πως η βία φέρνει βία και τελικώς, δεν λύνει προβλήματα, αλλά, μας διχάζει. Οι λύσεις βγαίνουν μέσα από τον διάλογο ή τουλάχιστον ανοίγουν δρόμοι σκέψης και προβληματισμού.

Τί «ΖΗΛΕΥΕΙ» το tinosontherun: όλους εκείνους που κατάφεραν να φύγουν από την τσιμεντούπολη και να έρθουν να μείνουν στο νησί.

Τί ΘΑΥΜΑΖΕΙ το tinosontherun: τους ντόπιους και ιδίως τους αγρότες, που περπατάνε αρχαία μονοπάτια, έρχονται σε επαφή με το αρχέγονο νησί, συντηρούν μια πανάρχαια παράδοση και καταφέρνουν με χίλια ζόρια να συνεχίζουν και να προσπαθούν να κρατηθεί όλο αυτό στα πόδια του.


Αυτά.


Όποιος θα ήθελε να γράψει κάτι σχετικά, να ξέρει πως ευχαρίστως θα το δημοσιεύσω. Παρακαλώ, μόνον να μην είναι υβριστικό. Οι ύβρεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, κάνουν την επικοινωνία ακόμη δυσκολώτερη και βάζουν ανύπαρκτα εμπόδια ανάμεσά μας.


Υ.Γ.
"Κλέβω" από το kellianos.blogspot.gr του φίλου μου Γιάννη Κορίνθιου:

Χρωστάμε μόνο σε αυτούς


"Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν, θα περάσουν. 

Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί". 

 

Κωστής Παλαμάς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !