ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΑ ΚΕΛΛΙΑ

Λοιπόν, τον Νοέμβρη τα πράγματα αλλάζουν ελαφρώς, έως πολύ παράξενα στα Κελλιά. Αφ’ ενός, οι καλοκαιριάρηδες λείπουν. Αφ’ ετέρου, το χωριό αλλάζει πρόσωπο και μετεφέρεται σε ένα άλλο Σύμπαν, όπου όλα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. 

Κατά έναν παράξενο τρόπο το πρόβλημα του παρκαρίσματος, για παράδειγμα, παραμένει ακόμη και μέσ’ στο φθινόπωρο. Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που καταφεύγουν σε λύσεις απελπισίας, σαν αυτές των φωτογραφιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση παρκαρίσματος. 
Βέβαια, φέτος είχε αρκετή υγρασία από νωρίς και υπήρξαν ορισμένα προβλήματα σκουριάς, αλλά, πρόκειται για μικροζημιές, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που δεν ανησυχούν κανέναν. 
Το παραμύθι περί της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας έχει κάνει μερικούς, ακόμη και στα Κελλιά, να προετοιμάζονται ανάλογα για την περίπτωση αιφνίδιας ανόδου της στάθμης των νερών. Καλό είναι να είναι κανείς προνοητικός, ποτέ δεν ξέρεις τί είναι ικανή να κάνει η τρόικα προκειμένου να περάσουν τα μέτρα, ακόμη και να σηκώσει την στάθμη των νερών...

Ο φόβος αλλαγής του ονόματος του χωριού έχει φέρει αναταράξεις στην τοπική κοινωνία, τόσο που αποφασίστηκε να παραμείνει επιμελώς κρυμμένη, αν και με διακριτικό τρόπο, η πινακίδα με την ονομασία του χωριού, για το ενδεχόμενο να έρθει νύχτα ο Δήμος και να αλλάξει το όνομα χωρίς να ενημερώσει τους κατοίκους. 
Στην απέναντι ακριβώς μεριά του δρόμου, που δεν πάρθηκε καμμία απολύτως προφύλαξη, το όνομα «ΚΑΛΛΟΝΗ» έχει ήδη διαγραφεί, και μάλιστα με κόκκινο, πράγμα που δείχνει πως είμαστε σε καλό δρόμο όσοι επιθυμούμε την αλλαγή του ονόματος του χωριού.
Με την ευκαιρία, μια διευκρίνηση σε ό,τι αφορά την ακριβή τοποθεσία της ΑΝΩ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: πρόκειται για το απάνω χωριό, αλλά, δεν είναι τόοοοσο απάνω όσο δείχνει η πινακίδα.
Το κακό είναι ότι, οι πολιτικοί μας τάχουν σκατώσει ακόμη και εδώ, γεγονός που διαπιστώνει κανείς σε κάθε του βήμα και αυτό κάνει τους κατοίκους πολύ επιφυλακτικούς. 
Εδώ βλέπετε βουλευτή των Κυκλάδων ντυμένο με παραδοσιακή βουλευτική φορεσιά, σε μια προσπάθεια να πάρει τον κόσμο με το μέρος του, σε περιοδεία του στο νησί.
 Άλλοι βουλευτές πάλι, αποφεύγουν με τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας.
Είναι κι΄ άλλοι όμως, που ενώ κοκορεύονταν για τα μεγαλεία τους, τώρα βρίσκονται πίσω απ΄τα κάγκελα...
Απογοητευτική είναι όμως και η κατάσταση με τα νέα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή. Κατάκλειστα, χωρίς κανέναν υπάλληλο και με σαφή σημάδια εγκατάλειψης. Να θυμηθώ να το πω στον Φωτόπουλο άμα τον δω, να κάνει κάτι, νισάφι πιά!
Α! Να μην ξεχάσω! Όποιος ψάχνει την αγελάδα του με αυτόν τον κωδικό απογραφής....
...μου πήρε μια ολόκληρη μέρα, αλλά την εντόπισα, είναι εδώ και απ΄όσο μπόρεσα να καταλάβω, δεν θα γυρίσει στο καταστέγι της, τουλάχιστον, όχι σύντομα.
Τέλος, επειδή ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα πέσουν μετεωρίτες φέτος, καλό θα είναι να πάρετε και 'σεις τα μέτρα σας.
Καλό χειμώνα!


Σχόλια

Ο χρήστης Γιακορ είπε…
Χαριτωμένο και ευδιάθετο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό είναι το χαριτωμένο και το ευδιάθετο;
Τραγικό...
Ο χρήστης Όφιος... είπε…
Ανώνυμε 1:58, η γνώμη σου θα είναι πάντα σεβαστή, αλλά, δεν θα έχει καμμία δύναμη, ακριβώς εξαιτίας της ανωνυμίας που εσύ επέλεξες.
Ο χρήστης Ξάνεμο είπε…
Απαικτος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άπαικτος δις
Εκείνη η κότα πίσω από τα κάγκελα μου έμεινε. Περιμένω πως και πως να έρθουν κι άλλες να της κάνουν παρέα να μην αισθάνεται μοναξιά.

tkant

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΒΛΑΚΕΣ...

ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ !